ОБЩИНА ХАСКОВО    ОРГАНИЗИРА         58 НАЦИОНАЛЕН СЪБОР         НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО      

...
ОБЩИНА ХАСКОВО    ОРГАНИЗИРА         58 НАЦИОНАЛЕН СЪБОР         НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО      
Коментари Харесай

58-мо издание на Националния събор на народното творчество "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково


ОБЩИНА ХАСКОВО

 

  ОРГАНИЗИРА

         58 НАЦИОНАЛЕН СЪБОР

         НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО

       КИТНА ТРАКИЯ ПЕЕ И ТАНЦУВА

 

10 – 12 МАЙ 2024г.,

ПАРК КЕНАНА

 
Националният събор на националното творчество " Китна Тракия пее и танцува " е фолклорната емблема на град Хасково. През своята десетилетна история съборът се потвърди като подстрекател на самодейните гении и опция за изява на създатели, които съхраняват и ценят достоверното национално творчество.
 
 58-мо издание на Националния събор на националното творчество 58-мо издание на Националния събор на националното творчество " Китна Тракия пее и танцува " в Хасково Източник: Община Хасково
58-то издание на Националния събор на националното творчество " Китна Тракия пее и танцува " ще се организира в границите на три дни – 10, 11 и 12 май 2024 година Конкурсната стратегия ще се организира на 11 май 2024 година (събота), вторият ден от събора. Участват любителски групи и самостоятелни реализатори на достоверен фолклор в пет категории:
Певчески групиТанцови групиАнсамблиИндивидуални изпълнителиНародни традиции
Участниците ще бъдат оценени от жури от фолклористи, етнографи и хореографи. Във всяка категория община Хасково присъжда златно, сребърно и бронзово отличие, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички участници получават грамоти за представянето си на неповторимия събор за самодейци и достоверни реализатори.
 
 58-мо издание на Националния събор на националното творчество 58-мо издание на Националния събор на националното творчество " Китна Тракия пее и танцува " в Хасково Източник: Община Хасково
За състезанието на 11 май е належащо участниците да попълнят поръчка по пример и да я изпратят на имейл: или на адрес: 6300 Хасково, Община Хасково, пл. " Общински " №1.
 
Във всяка от празничните фолклорни вечери на 10, 11 и 12 май 2024 година на сцената на Националния събор " Китна Тракия пее и танцува " ще гостуват обичани национални реализатори. Ще се вият кръшни хора, ще се пеят безконечните български национални песни, ще се показват достоверни носии, а на кичести люлки в парка ще се срещат моми и момци.     
 
Община Хасково чака на Националния събор " Китна Тракия пее и танцува " ценители на българското национално творчество и занаяти от цялата страна в три празнични дни- 10, 11 и 12 май 2024г. За да покажем, че духът на българите е мощен, традициите са живи, а България е безконечна!  
 
Регламентът и поръчката за присъединяване са оповестени на уеб страницата на Община Хасково: https://www.haskovo.bg/bg/novini/58-natsionalen-sabor-na-narodnoto-tvorchestvo-kitna-trakiya-pee-i-tantsuva-haskovo-2024
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР